Voorstellingen

Voorstellingen worden gegeven in het koetshuis Randenbroek, dat midden in een prachtig park ligt.  Kijk in de agenda voor de actuele voorstellingen en de data. De aanvang van een voorstelling is telkens om 15.30u en de duur ongeveer 45 min. De toegangsprijs bedraagt € 8,-  A.u.b. reserveren via email: theater@theatertoermalijn.nl met vermelding van naam, aantal kaartjes, aantal volwassenen en kinderen. Na reservering s.v.p. betalen op banknr: NL95 RABO 0346393396 t.n.v. Koetshuis Randenbroek met vermelding van de naam waaronder gereserveerd is.

Vanwege Corona
* is het maximum aantal volwassenen 10 en kinderen 20, graag 1 volwassene per 2 of meer kinderen.
* de afstandsregel van 1.50m geldt voor volwassenen.
* is er geen pauze in de voorstelling en geen mogelijkheid voor een consumptie.

Hoe komt u bij het Koetshuis en waar kunt u parkeren? Kijk hier.

Lopende voorstellingen

Jan Klaassen en de baby

Jan Klaassen en Katrijn hebben een baby gekregen. Een zoon genaamd Jantje. Ze hebben de zorgtaken eerlijk verdeeld. Katrijn moet de buurvrouw gaan ‘helpen’ maar, het is mamadag. Jan is nog moe van zijn papadag en knijpt er tussenuit. Dan verschijnt Don Juan, een nette Spaanse man. Katrijn valt voor zijn charmes en weet hem zo ver te krijgen dat hij even op Jantje gaat passen, zodat ze naar de buurvrouw kan. Don Juan komt er al snel achter dat Jantje wel een heel bijzondere baby is. Als Jantje weer huilt is Don Juan het zat en gooit de baby weg. Gelukkig weet Katrijn, die goed is in kinderopvang, Jantje te vangen en roept Don Juan ter verantwoording. Don Juan wil zijn kus die Katrijn had beloofd. Katrijn geeft hem drie klapzoenen met de koekenpan. Samen met Jan brengt ze Don Juan weer bij kennis, die er snel vandoor gaat, als Jan hem nogmaals een dikke kus wil geven. Tot slot heeft Jantje voor Jan Klaassen nog een grote verrassing. Speelduur ongeveer 45 minuten.

De Drie Sinaasappels

De drie Sinaasappels is een origineel sprookje waarin een verwonderd meisje meerdere dieren ontmoet en samen met een ongelukkige prinses op zoek gaat naar de drie sinaasappels. Speelduur ongeveer 50 minuten.

Bertus en de Bij-zondere boom

Lang geleden, ergens in de middeleeuwen, was er eens een boom zo mooi dat er een dorp bijgebouwd werd. Elk seizoen zagen ze de boom veranderen, met geurige bloesems en sappige appels. Bertus, die net in het dorp is komen wonen, vindt het ook prachtig én, hij is dol op appelmoes! Jammer dat er bij hem thuis ook een bijenfamilie huist…… Op een dag, als hij appels wil plukken voor nieuwe appelmoes, doet hij een vreemde ontdekking: er hangen geen appels meer aan de boom! En wat hoort hij daar vlakbij? Het lijkt wel gehuil! Zou hij het mysterie van de bij-zondere boom kunnen oplossen?

Een voorstelling met weinig woorden en veel muziek. Speelduur ongeveer 45 minuten.

De Rode Mantel van Sinterklaas

de rode mantel van Sinterklaas

In het Bos wonen de dieren.
Zoals de Eekhoorn, de Das, de Raaf en de Vos.
Meestal willen ze allemaal iets anders en zijn het niet bepaald vrienden.
Maar op een dag, ruikt het kruidig en fruitig in het bos en tussen de bladeren
en het zand ligt een rode mantel. “Van wie is die mantel?
En waar komen die lekkere geuren vandaan?”
De dieren vergeten hun ruzies en ontdekken iets heel moois.
Speelduur ongeveer 45 minuten.

Het Kerstverhaal – een schimmenspel

Keizer Augustus houdt een volkstelling. Daarom moeten Jozef en Maria naar Bethlehem om zich te laten tellen. Er verschijnt een engel aan Maria die haar vertelt dat ze een heel bijzonder kind gaat krijgen. Jozef vindt dat niet leuk, maar besluit uiteindelijk om toch met Maria te trouwen. Omdat Bethlehem een heel eind lopen is vanuit Nazareth regelt Jozef een ezeltje voor Maria. Nergens kan Jozef onderdak vinden. Zo komen ze in een stal terecht. Daar wordt hun zoon Jezus geboren. Er verschijnt een hele heldere ster aan de hemel. Die wordt gezien door drie koningen. Ze denken dat er een nieuwe koning geboren moet zijn en ze gaan op zoek. Ook zien herders de heldere ster en er verschijnt een engelenkoor dat zegt dat er een heel bijzonder kind is geboren. Een koningskind. Dat willen de herders wel eens zien. De herders hebben Jozef, Maria en Jezus in de stal snel gevonden. Niet veel later komen de drie koningen ook aan in de stal en hebben hun nieuwe koning gevonden.

Een schimmenspel met hier en daar een knipoog naar de huidige tijd en een aantal Kerstliedjes zijn te horen in dit spel.

Speelduur ongeveer 45 minuten.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close